03.08.2024.

09:28

Foto: EPA

Planeta

Sve je dogovoreno! Tramp bacio karte na sto, Kamala na potezu!

On je na svojoj društvenoj mreži Truth Social naveo da taj kanal, ako Haris "iz bilo kog razloga ne želi ili ne može da učestvuje u debati tog datuma", iste večeri organizuje skup u Gradskoj skupštini u Pensilvaniji i dodao da će grad biti određen kasnije.

Kako je rekao, debata je ranije bila zakazana protiv tadašnjeg demokratskog kandidata, "pospanog" Džoa Bajdena na ABC News, ali je otkazana jer Bajden više nije kandidat, a Tramp se sudi sa ABC Netvorkom i televizijskim voditeljem Džordžom Slopadopulosom, čime je, kako je naveo, stvoren sukob interesa.

Prema rečima Trampa, moderatori debate biće novinari Foks njuza Bret Bajer i Marta Mekalum.

"Pravila će biti slična pravilima moje debate sa pospanim Džoom, prema kome je njegova stranka užasno postupila. Kao što je svima poznato, demokrate su protivustavno uzele kandidata za koga se znalo da će biti poražen i bez ceremonije ga zamenile novim kandidatom. Ovo nikada ranije nije urađeno i predstavlja pretnju demokratiji, ali sam potpuno spreman da prihvatim rezultate ovog 'puča' i zamenim Džoa 'ludom' Kamalom Haris", kazao je Tramp

On smatra da nije fer što je Demokratska stranka "bacila novog kandidata u ring", s obzirom na to da je pobedio Bajdena u debati. 

"Bez obzira na to, različiti kandidati ili ne, njihove loše politike su iste i to će biti otkriveno na debati 4. septembra. Radujem se susretu i debati. Ovaj datum je prikladan, jer je neposredno pre početka prevremenog glasanja na predsedničkim izborima koje će biti 6. septembra", poručio je Tramp.

Potpredsednica SAD Kamala Haris dobila je dovoljno glasova delegata da postane kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima u novembru, rekao je sinoć predsednik Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmi Harison.