03.08.2024.

22:31

Foto: Reuters

Planeta

Harisova odbija debatu sa Trampom na Foksu! Kamala tvrdi da je se Tramp plaši i da zato neće na ABC njuz!

U postu na svojoj platformi Truth Social u petak, Tramp je prihvatio predlog Foksa da raspravlja sa Haris 4. septembra u državi Pensilvaniji. 

Tramp je trebalo da debatuje sa Bajdenom na ABC Nevs-u 10. septembra, ali je Bajden odustao i podržao Haris da se kandiduje na njegovo mesto krajem prošlog meseca.

Harisova je, u međuvremenu, optužila je Trampa da je uplašen i da pokušava da se povuče iz debate na koju je već pristao".

- Tramp mora da prestane da igra igrice i da se pojavi u debati na koju se već obavezao. Potpredsednica će biti tamo na ovaj ili onaj način da iskoristi priliku da govori pred nacionalnom publikom u udarnom terminu. Srećni smo što možemo da razgovaramo o daljim debatama nakon one na koju su se obe kampanje već složile - navodi se u saopštenju tima Kamale Haris.

Foks Nevs se generalno smatra naklonjenijem Trampu, dok se Ej-Bi-Si percipira kao medij naklonjen Harisvoj.

Podsetimo, Tramp i Bajden suočili su se u junu u Atlanti na CNN. Opšta ocena je da je Bajden delovao slabašno tokom debate i da je izgubio duel sa Trampom.

Tramp tvrdi da su demokrate izvele „puč" protiv Bajdena i da je bivši predsednik Barak Obama bio ključan u primoravanju predsednika da se povuče.

- Potrošio sam stotine miliona dolara, vremena i truda u borbi protiv Džoa, a kada sam pobedio u debati, bacili su novog kandidata u ring. Ipak, različiti kandidati ili ne, njihova loša politika je ista, a to će biti otkriveno na debati 4. septembra - ističe Tramp.