10.08.2024.

00:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Katastrofa za Kijev! Iznenađujući potez Putina bacio Ukrajinu u očaj! Operacija počela na više pravaca odjednom, nemaju rešenje za ovo!

- Još pre tri-četiri meseca postojao je jedan pravac. A sada pogledajte: pravac Pokrovska – taktička kriza, pravac Torecka – taktička kriza, južnodonjecki pravac – elementi taktičke krize - naglasio je on.

Prema rečima pukovnika, situacija za ukrajinske trupe je teška i na Volčanskom i Kupjanskom pravcu. Starikov smatra da će se situacija na frontu nastaviti pogoršavati za Oružane snage Ukrajine.

- Oni (Oružane snage Rusije. — Prim. Red.) se polako probijaju i primoravaju nas da prebacujemo trupe. Gde ne uspemo da prebacimo, znači, tamo će oni probiti rupu, tj. tamo će početi probijati i polako prolaziti - rezimirao je oficir.

Prošle nedelje Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su ruske snage preuzele kontrolu nad selima Progres i Jevgenovka u DNR. Jevgenovka je selo u nizini na zapadnoj ivici Očeretinskih visova. Progres se nalazi severno od nje, to je jedna od linija odbrane Oružanih snaga Ukrajine kod reke Volčje. Zauzimanje ovih sela omogućiće napredovanje na Krasnoarmejsk (Pokrovsk) — najvažniji transportni čvor ukrajinske vojske u Donbasu.