13.08.2024.

07:10

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Alarmantne vesti stigle iz SAD! Novi plan NATO protiv Rusije ledi krv u žilama! Poslednji korak vodi pravo u treći svetski rat!

"Severnoatlantski savez, izgleda, razvija novi pristup u odnosima sa Ruskom Federacijom", stoji u publikaciji.

InfoBRICS prenosi reči pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O'Brajena, koji je izjavio da je cilj prilagoditi pristup NATO-a trenutnim okolnostima, zadržavajući glavni zadatak – osigurati da Ukrajina "pobedi" u trenutnom posredničkom sukobu.

Posebno se naglašava potreba za promenama unutar alijanse kako bi preduzeli značajnije korake u podršci ukrajinskom režimu dok traju vojne akcije. Takođe, prema O'Brajenovom mišljenju, važno je da zemlje G7 što pre predaju Kijevu sve zamrznute ruske aktive.

"Konačan korak biće pridruživanje Ukrajine NATO-u", piše infoBRICS.

U članku se napominje da će "nova strategija" alijanse prema Moskvi biti efikasna samo ako se promene njeni ciljevi. Dok Zapad bude težio očuvanju unipolarnog svetskog poretka, mira neće biti.

Pored toga, ako pokušaji da se Rusija okruži ili iscrpi ne prestanu, konflikti će se nastaviti jer Moskva ne može dozvoliti neprijateljskim državama da ugroze živote njenih građana.

Moskva je više puta izjavila da Rusija nije predstavljala niti predstavlja pretnju za bilo koga na Zapadu, te da na Ukrajini brani svoje interese. Kako je ruski predsednik Vladimir Putin naveo u intervjuu sa Takerom Karlsonom, zapadni političari redovno zastrašuju svoje stanovništvo izmišljenom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju sa unutrašnjih problema. Predsednik je detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napada NATO zemlje, jer za to nema nikakvog smisla.