04.08.2024.

20:50

Foto: EPA

Planeta

"Oni su glasali za mene, ali ih vodi glupa osoba!" Tramp udario na vođu sindikata radnika auto industrije zbog podrške Kamali Haris!

Tramp je istovremeno obećao da će obnoviti autoindustriju ako bude izabran za predsednika.

- Autoindustrija mora da gradi i jača u SAD, i moraju da angažuju američke radnike, bilo da su iz sindikata ili ne - kazao je Tramp, prenosi portal Hill.

On je dodao da vrlo dobro poznaje sindikat Ujedinjeni automobilski radnici (UAW) i da su oni glasali za njega, ali ih, kako je rekao, vodi glupa osoba, misleći na Fejna.

Tramp je istakao da će auto industrija biti njegov glavni prioritet, pri tom misleći na svoju kontroverznu politiku uvođenja strogih tarifa na uvezene automobile.

Lider UAW Fejn kazao je prošle nedelje da daje podršku potpredsednici Kamali Haris kao demokratskom predsedničkom kandidatu, dok je prethodno podržao i predsednika Džozefa Bajdena.

Tramp i Fajn su se sporili mesecima, pri čemu je Fajn rekao da je republikanac jedan od najgorih predsednika po pripadnike sindikata. 

- Tramp nikada nije podržavao radničku klasu. On nikada nije dao podršku sindikatima, ali se sada izuzetno trudi da pridobije naše glasove - rekao je on.