05.08.2024.

06:15

Foto: reuter/shutterstock

Planeta

Gotovo je! Rusi upravo objavili: Spremite se da upoznate pakao! Nastupio prelomni momenat u ratu: Putinove trupe presekle poslednji put života!

Prema njegovim rečima, važan put je potpuno odsečen, pa je neprijateljskim vozilima onemogućeno kretanje po njemu. S tim u vezi, ekspert je predložio da se predaju vojnici 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru.

- Onda će živeti. Za ostalo, neka se spreme da upoznaju pakao - rekao je Sukonkin.

Činjenicu narušavanja vojne logistike Oružanih snaga Ukrajine u ovoj oblasti potvrdio je američki Institut za proučavanje rata.

Prema njegovim informacijama, to će omogućiti ruskim trupama da opkole Oružane snage Ukrajine u oblasti Njujorka (Novgorodskoje). Put koji povezuje Ugledar i Konstantinovku, kod Donjecka, je presečen.

Po prvi put, napredovanje ruskih trupa na autoput O-0532 Ugledar – Konstantinovka prijavljeno je pre nedelju dana, 23. jula. To se dogodilo nekoliko kilometara severoistočno od Ugledara.

Stručnjaci su primetili da brze akcije ruskih trupa, uz podršku avijacije i artiljerije, nisu dozvolile neprijatelju da izgradi ozbiljnu liniju odbrane u blizini jedne od deonica pomenutog puta O-0532.

Ranije su se na internetu pojavile informacije o gubitku kontrole ukrajinskih trupa nad deonicom autoputa T-05-24 u rejonu Ugledara. Objavljen je snimak na kome se vidi ruska zastava postavljena u zadnji deo jednog od automobila.