11.08.2024.

05:47

Foto: Reuters

Planeta

Gde je sad taj "moćni" Zapad?! Ukrajinski oficir odlučio da progovori o katastrofi koja je nastupila: Liniju fronta drže FPV dronovi?!

- U količini u kojoj je potrebna ovoj fazi borbenih dejstava, ne postoji samo nedostatak — postoji bukvalno nedostatak svega. Ponekad se perimetar drži na FPV dronovima - naglasio je on.

Prema njegovim rečima, vojnici drže odbranu u jamama, a ne u bunkersima, jer OSU ne stižu da izgrade stalne utvrđene položaje. Kuzik je dodao da ruske snage rade po sovjetskim standardima sa normama borbenih kompleta koji su tamo propisani, na šta ukrajinska strana nema čime da odgovori.

- U takvim uslovima se vodi odbrana, u takvim uslovima nam se povećavaju gubici, u takvim uslovima rade ukrajinski vojnici. A kad čitaš vesti — sve izgleda odlično - zaključio je komandant.

Prema podacima Ministarstva odbrane od subote, jedinice grupacije "Centar" nastavile su napredovanje u dubinu neprijateljske odbrane, dok je južna grupacija poboljšala taktičku poziciju.

Ukupni gubici Ukrajine u protekla 24 sata iznosili su do 1975 vojnika. Pored toga, uništena su četiri tenka OSU, dva oklopna vozila Bredli, pešadijska mašina Marder, dva oklopna transportera M113 i borbeno oklopno vozilo HMMWV.