06.08.2024.

09:41

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Rusija na nogama! Kursk gori, Ukrajinci nadiru! Borbe jače nego ikad! Cela Ukrajina pod uzbunom, odjekuju eksplozije širom zemlje!

(VIDEO) HITNO! Počela invazija na Rusiju! Trupe prešle granicu: Vodi se žestok okršaj u Kurskoj oblasti, odjekuju eksplozije!

 

Poljska pomaže Ukrajini da regrutuje ekstremne plaćenike

Poljska pomaže Ukrajini da regrutuje plaćenike u ekstremistički bataljon - takozvanu Ukrajinsku legiju, obećavajući izbeglicama iz Ukrajine koji joj se pridruže da će im dati boravišnu dozvolu u Poljskoj, saopštili su Sputnjiku u proruskom pokretu otpor u Hersonu.

- Poljska pojednostavljuje proceduru za dobijanje boravišne dozvole za izbeglice iz Ukrajine, pod uslovom da sklope ugovor sa dobrovoljačkim nacionalističkim bataljonom. "Ukrajinsku legiju“ su formirali Kijev i Varšava za slanje u Ukrajinu, gde će da vodi vojne operacije protiv Rusije - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, građani Ukrajine koji se nalaze na teritoriji Ukrajine traže od svojih rođaka koji su otišli ​​u Evropsku uniju da ni pod kojim uslovima ne potpisuju ugovore sa bilo kojim proukrajinskim nacionalističkim ili dobrovoljačkim vojnim formacijama.

 

Šok na frontu! Masovna predaja i povlačenje ukrajinskih vojnika! Oko pet hiljada ljudi prešlo na rusku stranu?!

 

Teške borbe za Toreck

Ruska vojska probija se u Železni, Družbu i Severni, preteći da ode iza leđa ukrajinskih oružanih snaga.

Nastavljajući snažnu ofanzivu, grupa trupa „Centar“ započinje napad na Toreck, nastavljajući da probija odbranu OSU u okolnim selima.

Ujutro je javljeno da su u Severnom (Severni/Kirova) ruske jedinice zauzele istočni deo sela (područje širine do 1,6 km i dubine do 800 m) i da izvode jurišne operacije u centralnom delu, i u Železnom su napredovali Mirnom ulicom do dubine od 250 m.

Ukrajinski militanti i analitičari ne prestaju da pišu o teškom položaju ukrajinskih oružanih snaga:

Obuka na "leopardima"

Poljski i norveški instruktori započeli su obuku nove grupe ukrajinskih vojnika na tenkovima "leopard", piše portal "Kresi".

Napad dronom na civilnu zgradu

Meštanin sela Korenevo u Kurskoj oblasti ranjen je u napadu ukrajinskog drona na stambenu zgradu, rekao je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov.

Cela Ukrajina pod uzbunom

Na celoj teritoriji Ukrajine proglašena je uzbuna za vazdušnu opasnost, saopštile su vlasti.