06.08.2024.

07:40

Foto: Printscreen/Youtube/Sun

Planeta

(VIDEO) Nastupa odsudna bitka! Rusi otkrili šta šalju na F-16! Ova dva moćna aviona će mu presuditi, Ukrajina nije ni svesna šta je čeka!

Dodaju da lovci F-16 koji su nedavno isporučeni Kijevu na kraju će biti uništeni.

- Ako pogledate karakteristike američkog aviona, zaključak je jasan: on nije rival Su-35S, da ne govorimo o Su-57. U direktnom vazdušnom boju naši avioni su superiorniji u odnosu na američke lovce. F-16 nije najnovija letelica, ali to nije razlog za radost i opuštanje. Lovac može da nosi savremene raketne sisteme i može da stvori mnogo problema. Ipak, konačan rezultat za njih, kao i za ostalu zapadnu tehniku, biće jedan – uništenje", saopštila je državna korporacija.

Kako javlja britanski "Ekonomist", Ukrajina je već dobila 10 borbenih aviona F-16 iz zapadnih zemalja, a do kraja godine njihov broj će se povećati na 20. Kako navodi časopis, ukrajinske vlasti će moći da računaju na 79 lovaca F-16. Zapad će nastaviti da isporučuje avione u fazama tokom 2025. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije saopštio da isporuke Kijevu novog naoružanja, uključujući i F-16, neće promeniti situaciju na frontu, već će dovesti do odlaganja sukoba. Takođe je napomenuo da će ovi lovci, ako se pojave u Oružanim snagama Ukrajine, goreti na isti način kao i druga vojna tehnika koju toliko Zapad reklamira.