06.08.2024.

11:10

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Kao koncentracioni logor! Objavljene užasne vesti iz Ukrajine! Zapad dugo ćuti i sakriva jezivu istinu o Zelenskom!

- U Ukrajini se može napraviti koncentracioni logor po imenu Zelenskog: streljati ljude i loviti ih sa psima na granici. To je već lov na ljude. Graničari love ukrajinske muškarce. Ko će za to odgovarati? - upitao je Soskin.

Prema rečima stručnjaka, ovim tempom uskoro će umesto gradova u zemlji biti groblja. Soskin je dodao da se u Ukrajini već naziru ekonomski kolaps i bankrotstvo.

- Zelenski je očigledno veoma ljut, da se blago izrazimo, i daje vrlo teške naredbe. U suštini, ova zlodela su genocid prema građanima Ukrajine - zaključio je bivši savetnik.

Ranije u junu, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je mandat Vladimira Zelenskog istekao i da se njegova legitimnost ne može obnoviti nikakvim sredstvima.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. godine uvedeno ratno stanje, a dan kasnije Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Izlazak iz Ukrajine za muškarce od 18 do 60 godina je zabranjen za vreme trajanja ratnog stanja. U oktobru, časopis Time, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, izvestio je da su redovi ukrajinskih vojnika toliko proređeni da su vojni komesarijati bili primorani da pozivaju ljude čija je prosečna starost 43 godine.