06.08.2024.

23:09

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Skandal usred najžešćih sukoba u Britaniji! Bahati šef policije Londona bacio mikrofon novinaru!

Incident se dogodio dok je Rouli napuštao zgradu vlade u centru Londona, gde je prisustvovao hitnom sastanku sa premijerom, ministrima i drugim šefovima policije kako bi razgovarali o neredima koji su se proširili Velikom Britanijom.

Rouli je pri izlasku iz zgrade prolazio kroz grupu fotografa i novinara na putu do svog automobila. Zgrabio je mikrofon i bacio ga kada mu je novinar Skaj njuza, Rob Kazerol, postavio pitanje o policijskom pristupu protestima. Kamere su zabeležile incident.

- Jutros sam prisustvovao pozitivnom i konstruktivnom sastanku sa premijerom o našem kolektivnom odgovoru na nasilne nerede i ponašanje puno mržnje širom zemlje. Ceo dan se govori o mom izlasku sa sastanka. Ovo skreće pažnju sa kritičnih događaja kojima se bavimo - izjavio je kasnije Rouli.

Faraž prvi ukazao na dvostruke standarde

"Dogovoreno je da će premijer kasnije dati izjavu, i nije bilo moje da javno govorim. Žao mi je što sam srušio mikrofon dok sam pokušavao da ga uklonim s puta. To nije bila moja namera. Ostajemo fokusirani na ključna i hitna pitanja", dodao je.

Portparol policije rekao je za Skaj Njuz:

- Načelnik je imao pozitivan i konstruktivan sastanak sa premijerom i partnerima iz vlade i policije. Žurio je u Novi Skotland Jard kako bi preduzeo akcije po dogovorenim koracima.

Lider desničarske i populističke Reformističke stranke Ujedinjenog Kraljevstva, Najdžel Faraž, nedavno je izjavio da britanska policija koristi dvostruke standarde prema protestantima još od protesta "Black Lives Matter", primenjujući blaži pristup prema nekima od njih. Premijer, ser Keir Starmer, odbacio je ovu tvrdnju, rekavši da policija nije pristrasna ni prema kome.

Dopisnik Skaj njuza, Martin Brunt, rekao je da je Rouliovo obaranje mikrofona bilo "detinjasto i nepotrebno". Napomenuo je da dodatni problem predstavlja činjenica da je Rouli, "kao i svi šefovi policije, pozivao svoje osoblje da pokažu uzdržanost pred izgrednicima koji bacaju boce i cigle".