13.08.2024.

07:40

Foto: Reuters/Društvene Mreže

Planeta

Nezaustavljiv juriš Putinovih trupa! Šok vesti sa fronta, gaze sve do Pokrovska?! Na Zapadu upalili alarm zbog katastrofalne situacije na frontu!

- Ruske snage počinju da napreduju dalje. Tako da je situacija na pokrovskom pravcu veoma loša. To su sve uznemirujuće vesti za Ukrajinu, ali postoje još uznemirujuće vesti iz oblasti Torecka, gde se situacija, koliko mogu da procenim, pogoršava do katastrofalnih razmera - istakao je on.

Prema rečima eksperta, nakon zauzimanja sela Timofejevka, ruske snage se sve više približavaju trenutku kada će moći da preseku put iz Pokrovska. On je objasnio da je to glavni put za snabdevanje koji koriste ukrajinske snage u Donbasu.

- U svakom slučaju, verovatno ćemo dobijati sve više ovakvih iznenađenja u narednim nedeljama i mesecima, jer se situacija na frontovima nastavlja pogoršavati za Ukrajinu - rezimirao je Merkuris.

Prema podacima Ministarstva odbrane od utorka, jedinice grupacije vojske „Centar” oslobodile su Timofejevku u DNR. Pored toga, „Centar” i druge ruske grupacije zauzele su povoljnije položaje, poboljšale taktičku situaciju, porazile različite ukrajinske formacije i odbile sedam kontra-napada neprijatelja. Gubici ukrajinskih snaga pri tom su iznosili do 1535 vojnika.