09.08.2024.

15:00

Foto: Tanjug/Reuters/Shutterstock

Planeta

Kamala započinje rat?! Amerika na nogama, ni Bajden nije bio ovoliko lud! Stiglo zastrašujuće upozorenje iz redova demokrata!

- Nemam ni najmanje sumnje da će Haris imati potrebu da pokaže snagu i učvrsti svoju poziciju. I da dokaže da je zaista snažan i moćan vrhovni komandant oružanih snaga SAD - rekla je Gabard.

Prema njenim rečima, najbolji i najefikasniji način za ostvarenje tog cilja je korišćenje vojske SAD i započinjanje rata.

Ranije je predsednik SAD Džo Bajden, zbog zabrinutosti za svoje zdravlje i rastuće kritike, odlučio da se ne kandiduje za drugi mandat i izabrao je Haris kao svoju zamenu.

Tim Kamale Haris potvrdio je izbor guvernera Minesote Tima Volca za kandidata za potpredsednika. Očekuje se da će oboje biti zvanično nominovani na konvenciji Demokratske partije u Čikagu, koja počinje 19. avgusta.

Predsednički izbori u SAD održaće se 5. novembra. Republikanac Donald Tramp zvanično je nominovan kao kandidat za predsednika, dok je senator iz Ohaja Džej-Di Vens nominovan za potpredsednika.