07.08.2024.

13:40

Foto: Reuters/Shutterstock

Planeta

Stotine mrtvih u jednom udaru! Putinov gnev se obrušio na Ukrajinu: Dok su napadali Kursk, stigao najstrašniji mogući odgovor u Nikolajevu!

- Udar je bio usmeren na položaje vojnika u odmaralištima u Koblevo. Nekoliko baza je uništeno, a poginulo je više od dve stotine ljudi. Poznato je da je u Koblevo bio centar za formiranje brigada OSU. Takođe, tu su bili prisutni strani plaćenici koji su obavljali obuku za desant pomoću vojnih gumenih čamaca - naveo je Lebedev.

Prema njegovim rečima, na bazama u Koblevo viđeni su vodeni motocikli prepravljeni u nadvodne bespilotne aparate. Lebedev je podsetio da su OSU, pod vođstvom plaćenika iz Velike Britanije, pomoću slične tehnike pokušavali da napadnu ruski flotu.

U međuvremenu, juče i danas su izvedeni napadi na Kursk. Ukrajinska armija je prešla granicu sa Rusijom i zauzela nekoliko sela, u toku su žestoke bitke.

Juče je pogođena zgrada administracije u centru grada, dok su danas granatirana vojna skladišta na periferiji. Prema izveštajima lokalnih medija, nema civilnih žrtava, ali je pričinjena značajna materijalna šteta.