07.08.2024.

14:40

Foto: EPA/Shutterstock/Goran tek-en

Planeta

Putin sve bio u pravu! SS nacisti stižu na rusku granicu! Usred klanice u Kursku pojavila se zastrašujuća vest!

- Stigla je operativna informacija da je neprijatelj prebacio sa Hersonskog pravca na granicu sa Belgorodskom oblasti jedinice nacionalističkih bataljona, među kojima su otvoreni nacisti 'Medvedi SS'. Sada su prebačeni u Harkovsku oblast - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, prebacivanje neprijateljskih snaga na harkovski pravac se nastavlja.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je često govorio o prisustvu nacističkih formacija u Ukrajini, i navodio tu informaciju kao jedan od razloga za početak specijalne vojne operacije.

Danas je izveden veliki kopneni napad ukrajinskih snaga na Kursku oblast. Prema izveštajima, oko 300 ukrajinskih vojnika podržanih sa 11 tenkova i više od 20 oklopnih borbenih vozila pokrenulo je napad na ruske položaje kod naselja Nikolajevo-Darino i Olesnja u Kurskoj oblasti. Napad je počeo jutros u 8 časova po lokalnom vremenu. Ruske snage, uključujući graničare i jedinice FSB-a, pružile su otpor i uspele da zaustave napredovanje ukrajinskih snaga.

Rusija je prijavila da su tokom napada stradali ruski civili, dok je nekoliko desetina ukrajinskih dronova oboreno u proteklih nekoliko dana. Ukrajinska strana nije zvanično komentarisala ove tvrdnje, ali su lokalni ukrajinski mediji izvestili o uništavanju ruske vojne opreme i helikoptera u regionu Sumija, koji se graniči sa Kurskom oblašću.