08.08.2024.

06:15

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Klanica u Rusiji! Oklopnjacima SAD kose ruske civile! Stravičan snimak osvanuo na mrežama!

Naime, posada Oružanih snaga Ukrajine jednog od borbenih vozila pešadije "strajker", koje su Kijevu isporučile SAD, otvorila je vatru na civilno vozilo u pograničnom naselju Zeleni Šljak, nedaleko od grada Sudža.

Prema dostupnim podacima, ova vozila nalaze se u operativnoj upotrebi 22. brigade Oružanih snaga Ukrajine, a trenutak pucnjave po civilima zabeležen je kamerom jedne bespilotne letelice ruske vojske koja je letela u blizini.

Od posledica napada, civilno vozilo se prevrnulo na ivicu puta i zapalilo, a svi putnici su poginuli. Kako se navodi "strajker" ukrajinske vojske bio je na kamufliranom položaju u obližnjem šumskom pojasu.

Ubijena žena tokom povlačenja ukrajinskih trupa

Ukrajinski vojnik je tokom evakuacije pucao i ubio meštanku sela Kurilovka Sudžanskog okruga Kurske oblasti, rekao je suprug preminule na TV kanalu Solovjev uživo .

- Krenuli smo iz sela Kurilovke. On je prvi upucao moj auto, a ja sam se vozio napred. U autu su bili moja supruga i moj sin Matvej, koji ima godinu i osam meseci, i majka moje supruge, oni su dobro, ali je Nina (supruga) ranjena - rekao je čovek.

Ispostavilo se da je ova rana smrtonosna.

Suprug preminule devojke je dodao da je svojim očima video ukrajinskog vojnika koji je otvorio vatru na njegovu porodicu – imao je šlem sa plavim zavojem i mitraljez.