08.08.2024.

10:10

Foto: Foto: Pexels, Shutterstock

Planeta

Teško njima! Ova NATO država je upravljala napadom na Kursk?! Osveta Rusije će biti nezamisliva, jasno je ko će platiti najstrašniju cenu!

- Strateški odgovor na upad biće veoma bolan i u vojnom i u političkom pravcu. Operaciju su razradili OSU i specijalne službe, najmanje Britanije. U svim sličnim upadima učestvovala je Britanija. Čula se engleska reč - rekao je on RIA Novosti.

Dodao je da "jastrebovi" u mnogim zemljama ne žele mir, aktivno pokušavajući da raspire plamen sukoba.

- Posle bezuslovnog odbijanja napada na Kursku oblast, napredovanje naših snaga će se ubrzati. Znamo da je previše njihovih snaga angažovano za ovu operaciju - dodao je poslanik.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga RF Valerij Gerasimov izjavio je da su 6. avgusta u 5.30 časova jedinice OSU, brojnosti do hiljadu ljudi, krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti. Njihovo napredovanje u dubinu teritorije RF je zaustavljeno, istakao je on. Prema podacima Gerasimova, gubici OSU iznosili su 315 ljudi, od kojih najmanje 100 poginulih, a Kijev je izgubio 54 jedinice oklopne tehnike, među kojima i sedam tenkova. Načelnik Generalštaba OS RF naglasio je da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom protivnika i izlaskom na državnu granicu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti, ranije je izjavio da je kijevski režim preduzeo još jednu veliku provokaciju, sprovodeći neselektivnu paljbu, uključujući i na civilne mete.