09.08.2024.

07:37 >> 17:32

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Novi snimak napada na konvoj ruskih rezervista! Pogođen supermarket, ima mrtvih!

Ruska vojska nastavlja da odbija nalete Ukrajine!

Ruske trupe nastavljaju da odbijaju pokušaje Ukrajine da uđu u Kursku oblast, gde je danas uvedena vanredna situacija na federalnom nivou, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da odbijaju pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da napadnu rusku teritoriju", navedeno je u saopštenju, prenosi Rojters.
Ministarstvo je dodalo da se nastavlja operacija "uništavanja ukrajinskih jedinica u Kursku".
Ruske snage se bore protiv ukrajinskih trupa četvrti dan nakon što su u utorak probile rusku granicu.
Ruske trupe u regionu južnog Kurska uništile su pet oklopnih transportera "Strajker", a u rejonu Martinovka uništena je kolona Oružanih snaga Ukrajine koju čine tenk, četiri oklopna transportera i borbeno oklopno vozilo Kozak, navedeno je.
Video koji je objavljen danas na društvenim mrežama i koji je Rojters verifikovao pokazuje izgoreli ruski konvoj duž auto-puta u regionu Kursk na jugu Rusije.
Na snimku se vidi oko 15 kamiona, uključujući i jedan sa oznakom "Z", koji Rusija koristi kao simbol svoje "posebne vojne operacije", kako ona naziva rat u Ukrajini.
Rojters je uspeo da potvrdi lokaciju kao selo Oktjabrskoje, ali nije mogao tačno da utvrdi kada je video snimljen.

Pogođen supermarket, oglasio se Zelenski


Broj poginulih u ruskom napadu na supermarket u ukrajinskom gradu Konstantinovka u Donjeckoj oblasti u Ukrajini povećan je na četiri, a 24 osobe su povređene, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je napisao na platformi X da ima još ljudi ispod ruševina. 

"Operacija spasavanja je u toku i biće učinjeno sve da oni budu spaseni", naveo je Zelenski.

Prethodno je predsednik Donjecke oblasne uprave Vadim Filaškin rekao da su najmanje dve osobe poginule, a da je 17 ranjeno u današnjem ruskom napadu na supermarket u Konstantinovki u Donjeckoj oblasti.

Filaškin je rekao da su Rusi pucali na grad iz topova i pogodili supermarket, što je izazvalo požar. 
 

"Napad na supermarket u Konstantinovki je još jedan teroristički napad Rusa na civile" napisao je na Telegramu šef kancelarije ukrajinskog predsednika Andrej Jermak, preneo je Unian. 
 

 

Šokantni prizori u Rusiji, klanica kod Rilska! Rezervisti krenuli u pomoć, HIMARSI ih masakrirali - spaljen konvoj od 13 kamiona! (VIDEO)

 

Pogođen ruski vojni aerodrom u Lipecku!

U regionu ruskog grada Lipecka, devet osoba je povređeno u napadu dronom, javlja lokalna javnost. Gađan je vojni aerodrom, gde je skladište u koje je tebalo da budu smeštane klizne bombe. Izveštaji govore o uništenim avionima i infrastrukturi, ali još nema zvaničnih potvrda o razmerama štete.

Oštećena zgrada u Šebekinu, izbio požar

Dronovi ponovo napali višespratnicu u ruskom Šebekinu u Belgorodskoj oblasti. Četiti bespilotn eletelice izazvale su požar u nekoliko stanova, javljaju lokalne javnosti.

Rusi uništili 75 dronova!

Dežurni ruski PVO sistemi uništili su 75 ukrajinskih dronova na nebu iznad ruskih regiona i Crnog mora, a u Crnom moru je uništeno i sedam bespilotnih čamaca koji su se kretali u pravcu Krima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Protekle noći, kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotne letelice na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, dežurni PVO sistemi su presreli i uništili 75 bespilotnih letelica tipa aviona", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je 26 dronova uništeno iznad Belgorodske oblasti, 19 iznad Lipecka, sedam iznad Kurska, pet iznad Brjanska, četiri iznad Voronježa, jedan iznad Orjola, pet nad Republikom Krim, a još osam je oboreno iznad Crnog mora.