09.08.2024.

10:15

Foto: Video prinscreen telegram/Twitter

Planeta

Šokantni prizori u Rusiji, klanica kod Rilska! Rezervisti krenuli u pomoć, HIMARSI ih masakrirali - spaljen konvoj od 13 kamiona! (VIDEO)

U selu Oktobarskoe, 5 km od Rilska (u pravcu Kurska), noćas su uništeni kamioni sa rezervistima koji su krenuli u borbu sa ukrajinskim jedinicama. Na snimku koji je ubrzo izbrisan sa mreža vide se uništenih 13 kamiona i drugih vozila koji su bili puni vojske.

Navodi se i da je autoput potpuno blokiran zapaljenim automobilima, a čuju se i detonacije municije.

Ruski Telegram kanali navode da ovakvi udarci ni gubici ne bi bili mogući bez dve crvene linije koje se pomeraju:

Transfera kasetne municije i dozvole SAD za korišćenje Himarsa na teritoriji Ruske Federacije.

Ujutro 6. avgusta ukrajinske jedinice do hiljadu ljudi pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti.

Kako je predsedniku u sredu izvestio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov, ruska vojska je zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine dublje u region.

On je naglasio da će se operacija u Kurskoj oblasti završiti porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Prema podacima Ministarstva odbrane od četvrtka, tokom dvodnevnih borbi u regionu, neprijatelj je izgubio 660 vojnika i 82 oklopna vozila, uključujući osam tenkova, 12 oklopnih transportera, šest borbenih vozila pešadije i 55 oklopnih vozila.

Tokom pokušaja invazije Oružanih snaga Ukrajine, povređeno je nekoliko desetina ruskih civila , kao i vojnog osoblja, ukazao je Istražni komitet. Prema rečima vršioca dužnosti zamenika guvernera Kurske oblasti Andreja Belostockog, poginule su četiri osobe. Broj povređene dece porastao je na devetoro.