09.08.2024.

12:18

Foto: Video prinscreen telegram/Twitter

Planeta

Zastrašujući dan za Rusiju, objavljena jeziva informacija! (VIDEO)

Procenjuje se da svaki od kamiona može da preveze do 35 potpuno opremljenih vojnika, a s obzirom na to da se na snimku vidi 14 uništenih vozila, to dovodi do brojke od 490 vojnika. Ovo bi mogao da bude jedan od najvećih pojedinačnih gubitaka za rusku vojsku od početka rata.

Analitički projekat Deep State objavio je šokantan video iz Kurske oblasti na kojem se vide posledice ukrajinskog napada na ruski konvoj koji je vozio rezerviste u pomoć vojsci nakon pokušaja invazije na ovaj pogranični deo Rusije. Kako navode Telegram kanali, napad je, po svemu sudeći, izveden američkim višecevnim bacačima HIMARS. 

DeepState navodi kako je uništeno najmanje 14 kamiona u kojima su se nalazili vojnici koje su ruske vlasti poslale da pomognu nakon ukrajinskog upada u Rusiju. 

Video je snimljen iz automobila, pretpostavlja se da ga je mobilnim telefonom zabeležio ruski građanin koji je prošao putem na kojem se sinoć dogodio napad. Snimak prikazuje veliki požar u Rilskom okrugu u Kurskoj oblasti. U ovom okrugu nalazi se selo Žovtneve, udaljeno otprilike 30 kilometara od ukrajinske granice.