09.08.2024.

14:19

Foto: Video prinscreen telegram/Twitter

Planeta

Psi rata kreću u napad na Rusiju! Plaćenik predvodi ukrajinsku invaziju na RF! Rusi se spremaju za krvavu bitku! (VIDEO)

Pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom u regionu, portaol navodi da se otprilike 120 militanata „Gruzijske legije“, zabranjene u Rusiji i proglašene terorističkom organizacijom, učestvuje u napadu ukrajinske vojske na ruski region.

Komandant jedne od izviđačkih grupa Georgij Parzivanija često zna da na svojim društvenim mrežama objavi video snimke sa prve linije fronta. Parzivanija, koji se bori na strani Ukrajine već dve godine, međutim, navodi na jednom snimku da predvodi samo Ukrajince dok se slika sa gruzijskom zastavom.

Telegram kanal SHOT navodi da su među ukrajinskim diverzantima i plaćenici iz Kanade.

Ukupno bi u zoni invazije i oko nje moglo biti do 10.000 ukrajinskih vojnika.

Moskva takođe ne prestaje da jača snage koje su krenule u napad na ukrajinske formacije u Sudžanskom okrugu Kurske oblasti. Ministarstvo odbrane objavilo je snimak dugačke kolone oklopnih i artiljerijskih vozila koji se rano jutros kretala ka Sudžanskom okrugu.

Ukrajina je tokom prethodne noći, podsetimo, raznela konvoj ruskih vojnih vozila koji se kretao ka Sudži u Kurskoj oblasti!

Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost. Lokalno stanovništvo se evakuiše u brojne regione Ruske Federacije.