09.08.2024.

21:11

Foto: Foto: Shutterstock, EPA Images

Planeta

Francuski i poljski plaćenici su u Kursku! Čečeni i Vagnerovci kreću u obračun, Pariz i Varšava će platiti za napad na Rusiju!

- Sada sa svih strana beležimo da ima mnogo Francuza, mnogo Poljaka, odnosno mnogo stranaca - rekao je on u intervjuu vojnom dopisniku Semjonu Pegovu.

Podsetimo, Oružane snage Ukrajine pokušale su da prodru u Kursku oblast , ali nisu uspele. Trenutno je situacija u regionu teška, ali nimalo kritična . Kasnije se saznalo da su se kanadski i gruzijski plaćenici pridružili neprijateljskoj strani. Sjedinjene Države nisu osudile ukrajinsku vojsku.
 
Inače, prema rečima Alaudinova, operaciju Oružanih snaga Ukrajine vodi NATO.

U međuvremenu, komandanti PMC „Vagner" zahtevaju da ih se pošalje u bitku protiv Ukrajinaca u Kurskoj oblasti

Na telegram kanalu „Istovarivanje Vagnera", za koji se navodi da ga službenici PMC-a koriste za međusobnu komunikaciju navodi se da formacija "od prvog dana, od prve borbene misije, ima smo samo jedan cilj - da odbranimo interese otadžbine i pomogne prosperitetu Rusije i zaštiti ruski narod".

- Spremni smo da se borimo za to do poslednjeg kap krvi. Naše snage su spremne da na prvi poziv dođu u pomoć Otadžbini i rasporede se u borbene formacije, kao što je to oduvek i bilo - navode vagnerovci.