10.08.2024.

21:43

Foto: EPA

Planeta

(FOTO) Ukrajinske obaveštajne službe na internet postavile deepfake Zaharove! Moskva odmah reagovala, ovo je jadno!

Pres služba ruskog MIP odmah je reagovala i ukazala da je reč o lažnoj Zaharovoj.

- Primetili smo još jedan grubi falsifikat. Na Internetu je postavljen video-snimak na kojem zvanična predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova M.Z. Kijevu u zamenu za dobrovoljno povlačenje OSU iz Kurske oblasti nudi Zaporožje i Zaporošku nuklearnu elektranu . Ovaj "apel" je deepfake, na brzinu napravljne na osnovu video snimka brifinga M. Zaharove 18. jula 2024 - tvrdi ruski MIP.

Ministarstvo spoljnih poslova je naglasilo da Marija Zaharova nikada nije davala takve izjave. Svi njeni komentari mogu se naći u ličnom telegram kanalu govornika Ministarstva spoljnih poslova i na zvaničnim resursima resora. 

Informer

 

Aktuelne informacije o situaciji u NE Kursk proizilaze iz informacije Stalne misije Ruske Federacije pri međunarodnim organizacijama u Beču upućene Sekretarijatu IAEA od 9. avgusta 2024. godine.

Ovo je drugi informacioni napad kijevskog režima. Ranije je Life.ru javio da su telegramski kanali u Kurskoj oblasti počeli da šire poruke o hapšenju ukrajinskog diverzanta u okrugu Ščigrovski. Regionalne vlasti su tu informaciju, naravno, demantovale.