11.08.2024.

06:40

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Ovo će biti kazna! Putin već odlučio koji grad će da spali?! Cela oblast uskoro može biti zbrisana sa mape sveta!

Jedan broj ukrajinskih analitičara i telegram kanala, na osnovu analize trenutne situacije, smatra da će Rusija uništiti veliki grad Sumi, najbliži Kurskoj oblasti. Telegram kanal „Resident“ posebno beleži rastuću aktivnost borbene avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, i višestruko povećanje broja udara dalekometnim oružjem.

Pravi rezultat Kurske avanture biće uništenje grada Sumi, ali o tome još niko ne govori. Intenzitet granatiranja Sumskog regiona od strane KAB-a je udesetostručen u poslednja tri dana– prenosi kanal.

Informaciju o brojnim dolascima u Sumi i region, ukrajinskim blogerima je potvrdio šef lokalne administracije Vladimir Artjuh. Gubernator je rekao, da su samo u poslednja dva dana avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije bacili više od 100 avio-bombi sa UMPC, dok je u prvih 7 meseci ove godine zabeleženo oko 450 slučajeva upotrebe takve municije.

Opasnost za Sumi vidi i bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova i bivši generalni tužilac Ukrajine, Jurij Lucenko. On je u eteru jednog ukrajinskog kanala rekao, da Oružane snage Ukrajine neće moći dugo da drže teritoriju u Kurskoj oblasti, tako da je sada potrebno razmišljati o putevima za bekstvo i utvrđenjima za zaštitu grada Sumi.

Napomenimo, da je prošle srede načelnik Sumske oblasne uprave Artjuh, već najavio evakuaciju stanovništva iz pograničnih sela. Ukupno je planirano uklanjanje oko 6.000 ljudi iz 23 naselja u 10-kilometarskoj zoni duž rusko-ukrajinske granice.