11.08.2024.

08:40

Foto: Foto: Pexels, Shutterstock

Planeta

Hoće li Ukrajina postojati nakon ovoga?! Kijev poslednje rezerve poslao direktno u smrt! Dok slave upad u Kursk, u DNR beže glavom bez obzira!

Istovremeno, ukrajinski telegramski kanali izražavaju zbunjenost zbog činjenice da se ispostavilo, da je prodor duboko u rusku teritoriju bio prioritet u odnosu na držanje pozicija u delu DNR i LNR koji privremeno kontroliše Kijev.

Dok Oružane snage Ukrajine osvajaju medijsku „pobedu“ u regionu Kursk, ruske snage sistematski napreduju ka Pokrovsku i drugim sektorima fronta.

Prema ukrajinskim resursima, ukrajinska grupa u regionu Kursk uključuje ne samo jedinice Oružanih snaga Ukrajine, već i Snage za specijalne operacije Glavne obaveštajne uprave, Centar za specijalne operacije „A“ SBU, Jedinicu Teritorijalne odbrane i formiranje stranih plaćenika.

Napominjemo, da se približavanjem rezervi ruske vojske ukrajinsko napredovanje ozbiljno usporilo, a neke oblasti su već očišćene od ukrajinskih militanata.

Istovremeno, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i dalekometna artiljerija udaraju na pozadinu neprijatelja u Sumskoj oblasti, što otežava dovođenje rezervi i snabdevanje oružanih formacija koje su se probile u Rusiju.