11.08.2024.

11:40

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

(VIDEO) Rusima prekipelo! Počelo tepih bombardovanje Ukrajine! Već odlučeno koja oblast će prva biti spaljena do temelja!

Dok ukrajinske snage napadaju duž pogranične teritorije, ruska vojska cilja pozadinske jedinice koje su izvršile invaziju na Kursku oblast. Rusko Ministarstvo odbrane je u petak, 9. avgusta, objavilo snimak na kojem je prikazan let bombe FAB-3000 sa aviona Su-34 na granici Sumske oblasti.

Vojno-politički kanal „Condottiero“ napominje da su ruski napadi masivni, sa svime što može da leti, fokusirani na grupe Oružanih snaga Ukrajine u Sumskoj oblasti.

Stručnjaci smatraju da su ova „tepih“ bombardovanja započeta nakon invazije na Kursku oblast s namerom da potpuno izoluju napredne ukrajinske jedinice koje su ušle u ovu oblast.

Vojni kanal „Starše Edi” dodaje da ovi raketni i bombaški napadi imaju kumulativni efekat koji će se uskoro reflektovati na ukrajinske trupe koje su upale na rusku teritoriju. Kanal takođe ističe da linija uz državnu granicu treba da bude pretvorena u „mrtvu zonu“, što bi znatno otežalo koncentraciju neprijateljskih snaga u selima i olakšalo rad ruskim specijalnim jedinicama u njihovom otkrivanju.