14.08.2024.

08:10

Foto: Reuters/telegram

Planeta

Šta je ovo uradila Ukrajina?! Strajkeri upali u Rusiju tokom kolapsa fronta kod Donjecka! Čekali ih u Časovom Jaru - završili u Kursku!

- Ovi američki transporteri Strajker kojima napadaju Kursku oblast, mogli bi da budu korisni u očajničkoj odbrani bastiona Donbasa, kao što je Časov Jar, dok Ukrajinci već gube ljude i tehniku - navodi se u tekstu.

U članku se ističe da ruska avijacija i bojeva sredstva "Lancet" počinju da nanose štetu ukrajinskim linijama snabdevanja.

Takođe se navodi da izlazak u Kursku oblast ima malo smisla, jer je za zadržavanje te teritorije potrebno mnogo ljudske sile, dok Moskva raspolaže većim rezervama.

Istovremeno, ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine na Donbasu, piše "Spektator".

Ujutro 6. avgusta, ukrajinske trupe pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti. Kako je predsedniku izvestio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila njihovo napredovanje. On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti završiti potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti uveden je režim kontraterorističke operacije. U Kurskoj oblasti takođe važi režim vanredne situacije federalnog karaktera.