11.08.2024.

13:10

Foto: printscreen/shutterstock

Planeta

Udarno! Nije samo Ukrajina upala u Rusiju?! Kinezi otkrili učešće treće strane, ovo može dovesti do stravičnih posledica!

- Strategija i taktika koje Ukrajina primenjuje u Kurskoj oblasti razvijene su u saradnji sa NATO-om - navodi se u članku.

Izveštaj ukazuje na to da je sposobnost NATO-a da obezbedi sigurnost svojim članicama trenutno oslabljena. U slučaju hipotetičkog rata sa Rusijom, ova bi imala prednost. Ipak, operacija slična onoj koju sprovode ukrajinski vojnici mogla bi postati jedan od načina suprotstavljanja Moskvi, zaključuje "Ejža tajms".

Ujutro 6. avgusta, Oružane snage Ukrajine pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga u Kurskoj oblasti. Kako je predsedniku izvestio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, vojska je zaustavila njihovo napredovanje. On je naglasio da će operacija završiti potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti uveden je režim kontraterorističke operacije. U Kurskoj oblasti takođe važi režim vanredne situacije federalnog karaktera.