12.08.2024.

05:15

Foto: Shutterstock,Reuters,YouTube

Planeta

Šta će Rusi reći na ovo?! Najveći neprijatelj Zelenskog otkrio zastrašujući plan lidera Ukrajine! "Nisu svesni posledica..."

- Izgleda da ni u Zelenskom kabinetu ne znaju tačno zašto je ova avantura (napad Ukrajine na Kursku oblast) pokrenuta i kakve će posledice imati — zato i ćute - napisao je Dubinski, dodajući da su se tokom sukoba od 2022. godine obezbeđivala sredstva, pružala vojna i politička pomoć.

Sada, prema mišljenju poslanika, nakon napada Ukrajine na Kursku oblast, zapadna pomoć se pretvara u podršku za „osvajanje teritorije Rusije“.

Prema njegovim rečima, „odgovor je nepredvidiv“, dok Vašington odlaže reakciju.

- Cilj Zelenskog njegov opstanak, jeste da pretvori rat između Rusije i Ukrajine u rat između Rusije i NATO-a - izjavio je Dubinski.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, izjavio je u sredu da su 6. avgusta u 5.30 ujutro jedinice Oružanih snaga Ukrajine, u broju do hiljadu vojnika, krenule u ofanzivu s ciljem zauzimanja teritorije u Kurskoj oblasti.

Njihovo napredovanje unutar teritorije Rusije je zaustavljeno, istakao je on. Načelnik Generalštaba naglasio je da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena potpunim porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu, neprijatelj je izgubio do 945 vojnika i 102 komada oklopne tehnike, uključujući 12 tenkova.

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, komentarišući situaciju u Kurskoj oblasti, izjavio je da je kijevski režim preduzeo još jednu veliku provokaciju, sprovodeći neselektivno granatiranje, uključujući i civilne ciljeve. Zvanična predstavnica Istražnog komiteta Rusije, Svetlana Petrenko, saopštila je da su nakon napada Oružanih snaga Ukrajine na pogranično područje u Kurskoj oblasti pokrenuti postupci, posebno zbog terorističkih dela i ubistava; ruski istražitelji rade na identifikaciji ukrajinskih vojnika koji su izdavali i izvršavali naređenja o napadima na civilne objekte u tom regionu.