13.08.2024.

08:10

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

Dok na Zapadu slave invaziju na Rusiju, ovo kriju od sveta! Ukrajinci će dugo pamtiti odgovor Rusije! "Ogroman broj mrtvih..."

- U ovoj operaciji Ukrajinci su pretrpeli veoma teške gubitke, što se priznaje i u samoj Ukrajini - rekao je on i tako postao jedan od retkih zapadnih analitičara koji govore o stravičnim žrtvama sa ukrajinske strane, koje su nastale kao posledica invazije na Kursku oblast.

Prema tvrnjama ruskog Ministarstva odbrane, više od 1350 ukrajinskih vojnika je izbačeno iz stroja na teritoriji Kurske oblasti.

Ujutru 6. avgusta, Oružane snage Ukrajine pokušale su da zauzmu deo teritorije Sudžanskog okruga Kurske oblasti. Kako je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu izvestio načelnik Generalštaba, Valerij Gerasimov, ruske snage su zaustavile napredovanje neprijatelja. On je naglasio da će operacija biti završena porazom Oružanih snaga Ukrajine i izlaskom na državnu granicu.

U Kurskoj, Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti uveden je režim kontraterorističke operacije, dok je u Kurskoj oblasti na snazi i režim vanredne situacije federalnog karaktera.