11.08.2024.

17:10

Foto: AP/shutterstock

Planeta

Kremlj doneo odluku, trese se planeta! Ko preživi, pričaće: Zaharova upravo objavila najgore moguće vesti za Kijev!

Ona je naglasila da Moskva odlučno osuđuje varvarske terorističke napade Kijeva, usmerene na uništavanje civilne infrastrukture, ubijanje i zastrašivanje civila.

- Ne sumnjamo da će organizatori i počinioci tih zločina, uključujući njihove strane pokrovitelje, odgovarati za njih. Oštar odgovor Oružanih snaga Rusije uskoro stiže - saopštila je Zaharova.

Po njenim rečima, kijevski režim dobro zna da ti varvarski postupci nemaju nikakvog smisla sa vojne tačke gledišta, ali da nastavlja da „otplaćuje kredite koje su im dali gospodari“.

S tim u vezi, Rusija poziva međunarodne organizacije da osude terorističke napade Kijeva na ruske regione.

- Ipak, sigurni smo da će odgovor biti stidljivo ćutanje relevantnih struktura - ocenila je Zaharova.

U noći 11. avgusta, ukrajinske oružane snage su izvršile masivan raketni napad na Kursk. Na grad su ispaljene taktičke rakete Točka-U. Većina ukrajinskih raketa pogođena je sistemima PVO. Međutim, jedan od njih je udario u stambenu višespratnicu. Povređeno je 13 civila, dvojica su u teškom stanju.
U protekla 24 sata, Oružane snage Ukrajine izvele su i masovni napad dronovima na niz ruskih regiona, pogotovo na Belgorodsku i Voronješku oblast. U gradu Šebekino ranjeno je pet civila. U DNR je protekle noći poginuo jedan civil, ranjeno je 16 ljudi.