12.08.2024.

12:40

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Šokantne scene iz Rusije! Čečeni doživeli najteži poraz! Ukrajina objavila snimak zarobljenih kadirovaca!

„Naše snage su zarobile ove pripadnike čečenskih jedinica duboko u pozadini, daleko od granice. Oni tvrde da su pokušali da pobegnu kako ne bi bili uhvaćeni. Ramzan Kadirov je jednom rekao da se pripadnici jedinice 'Ahmat' nikada ne predaju. Iako se obično drže u pozadini, situacija u Kurskoj oblasti se brzo razvijala, pa ovi pripadnici 'Ahmata' nisu uspeli da pruže otpor“, navodi se u saopštenju projekta „Hoću da živim“.

Ovaj projekat je državni ukrajinski poduhvat sa ciljem da se pomogne ruskim vojnicima da se bezbedno predaju. Projekat je pokrenut u septembru 2022. godine od strane Koordinacionog štaba za postupanje s ratnim zarobljenicima, koji funkcioniše uz podršku Ministarstva odbrane i obaveštajne službe, piše „Ukrajinska pravda“.

Ukrajinske snage sve bliže nuklearnoj elektrani

Podsećamo, ukrajinske snage su prošle nedelje prešle granicu i ušle u Kursku oblast u Rusiji. Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je ovu operaciju provokacijom. Ukrajinske snage su uspele da prodru na rusku teritoriju, uspostave određena uporišta i zarobe veliki broj ruskih vojnika.

Igor Korpunkov, gradonačelnik ruskog grada Kurčatova, u kojem se nalazi Kurska nuklearna elektrana, saopštio je da se borbe sada vode na nekoliko desetina kilometara od granica grada, ali je apelovao na stanovnike da ne paniče.

Režim kontraterorističke operacije uveden je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti u noći između petka i subote, dok je vanredno stanje u Kurskoj oblasti proglašeno još u sredu, dva dana nakon ukrajinskog upada.