12.08.2024.

11:03

Foto: Reuters

Planeta

(FOTO) Veliki skandal u SAD! Bruje svi mediji, šta će Tramp nakon ovog?! Isplivala šokantna fotografija njegovog potpredsednika!

Nepotvrđena slika brzo je privukla pažnju i postala viralna pod heštegom #SofaLoren, aludirajući na čuvenu italijansku glumicu Sofiju Loren i lažne tvrdnje da je republikanski senator imao seksualni odnos sa kaučem.

Portparol republikanskog kandidata za potpredsednika nije negirao autentičnost fotografije kada ga je kontaktirao "Dejli bist", ali nije dao dalji komentar.

Travis Vitfil, izvor koji je otkrio navodnu fotografiju, tvrdi da je slika snimljena od strane jednog kolege sa Jejla 2012. godine, kada je Vens pohađao pravni fakultet na tom univerzitetu, i da mu ju je poslao drugi prijatelj. Vitfil je zatim fotografiju prosledio voditelju podkasta Matu Bernštajnu, koji ju je objavio na X.

- Fotografija potiče iz grupnog ćaskanja Vensovih kolega sa fakulteta i došla je od prijatelja prijatelja. Verujem da je skinuta sa Fejsbuka i da je snimljena na proslavi Noći veštica - rekao je za "Dejli bist"

Vitfil je takođe objavio o svojoj ulozi u otkrivanju fotografije, podelivši snimke ekrana prepiske u kojoj je prvi put primio fotografiju.

- Nisam ga poznavao. Prema svim izvorima koje sam čuo, Džej Di je zapravo bio dobar momak na pravnom fakultetu. Nisam siguran šta se desilo kasnije - rekao je Vitfil.

- Radim svoj deo za demokratiju - dodao je u drugoj objavi.

Mnogi komentatori na internetu povezali su Vensovu navodnu prošlost sa oblačenjem u žensku odeću sa njegovom zakonodavnom istorijom, koja je već dugo tačka zabrinutosti za grupe koje se zalažu za prava LGBTQ+ zajednice.