12.08.2024.

13:10

Foto: Printscreen

Planeta

Upali su! Hiljade Ukrajinaca ubijaju po Rusiji, šta se ovo dešava?! Bezbednjak otkrio tri cilja koja žele da postignu u Kursku!

Ukrajinski zvaničnik za bezbednost rekao je agenciji "Frans pres" da je cilj upada destabilizacija Rusije i potiskivanje ruskih snaga lakim i brzim napadima. Ostaje nejasno koliko će ova operacija biti održiva, s obzirom na to da Kremlj preti da će je ugušiti slanjem pojačanja.

Rusija tvrdi da je nekoliko stotina ukrajinskih vojnika izvršilo iznenadni napad u utorak, ali je ukrajinski zvaničnik rekao da je taj broj znatno veći.

Na pitanje da li u operaciji učestvuje više od 1000 ukrajinskih vojnika, zvaničnik je odgovorio: "Mnogo više... hiljade i hiljade."

- Mi smo u ofanzivi. Cilj je da se neprijateljske pozicije razvuku, da se nanesu maksimalni gubici i destabilizuje situacija u Rusiji - rekao je zvaničnik.

Rusija je juče priznala da su se ukrajinske snage probile 30 kilometara unutar Kurske oblasti. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u subotu prvi put potvrdio da su započeli ofanzivu, rekavši da Kijev „prenosi rat na teritoriju agresora“.