15.08.2024.

06:40

Foto: Printscreen/Reuters/Pngwing

Planeta

Kakav šok za Zelenskog! Povukli se Britanci?! Rusi ih ponizili do kraja, nisu imali izbora! "Brzo su ih sklonili..."

Kako je rekao, bilo bi zanimljivo pogledati britanske „čelendžere“, ali Britanci su ih brzo sklonili iz Ukrajine.

- Najverovatnije su bili razočarani kvalitetom svojih oklopnih vozila nakon prvih borbi. Iskreno govoreći, nismo videli nikakva 'nou-hau' rešenja. Mi i Zapad smo u paritetu po pitanju zrelosti vojnih tehnologija i rešenja, ali postoji razlika u pristupima dizajnu i to je ono što je bilo interesantno. Želeo bih da primetim da zapadni proizvođači gledaju na kriterijum 'cena – kvalitet – efikasnost', ali su njihovi proizvodi skuplji - rekao je Artjakov u intervjuu za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, svi dostupni trofeji su na neki način zanimljivi stručnjacima „Rosteha“.
On se osvrnuo i na nedostatke tenkova američke i nemačke proizvodnje „abrams“ i „leopard“.

- Najzanimljiviji primerci za nas su, naravno, tenkovi i borbena vozila pešadije. 'abrams' i 'leopard' nemaju navođeno oružje, održavanje je lošije. Dinamička zaštita borbenog vozila pešadije 'bredli' nije loša, ali ne dostiže naše najnovije modele - konstatovao je Artjakov.

Podsetimo, u kongresno-izložbenom centru „Patriot“ u Moskvi otvara se vojno-tehnički forum „Armija 2024“ koji će trajati od 12. do 14. avgusta. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, na forumu će učestvovati zvanične vojne delegacije 83 države.
Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija“ je izložbeni događaj koji organizuje Ministarstvo odbrane Ruske Federacije u cilju demonstracije inovativnih ideja i dostignuća u oblasti visokotehnološke proizvodnje. Forum se održava od 2015. godine.