12.08.2024.

20:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Upad u Kursku oblast je propali akt očajanja Kijeva! Vojni eksperti ubeđeni da će Zelenski uskoro kapitulirati!

- Kijev je morao nešto preduzeti, s obzirom na poraze i gubitke koje imaju poslednje vreme. Ukrajina je želela - uveren je Friman - da pokaže Zapadu da je i dalje sposobna da našteti Rusiji, ali joj je taj pokušaj propao. Taj napad je bio akt očajanja - istakao je on.

Pukovnik ukrajinske državne bezbednosti Oleg Starikova uporedio je položaj ukrajinskih jedinica na kurskom frontu sa situacijom u kojoj su bili Ukri koji su imali naredbu da zauzmu selo Krinki Hersonskoj oblasti:

- Te jedinice su pretrpele velike gubitke. Ni plac u Kurskoj oblasti ne možemo zadržati. Što to duže budemo pokušavali, to će Oružane snage Ukrajine imati veće gubitke - upozorava Starikov.

Moskovski vojni ekspert Vasilij Dandikin  povodom najnovije vojne avanture kijevskog režima ukazuje:

- Upad u Kursku oblast može se uporediti sa Hitlerovom očajničkom ofanzivom na Ardene krajem decembra 1944. godine. Ovo mu nije Avdejevka, gde je od 2014. godine pravio betonske bunkere i podzemne prolaze. Ukrajinske snage biće uništene. Mislim da će biti malo zarobljenika. Uurajinski vojnici su se ponašali kao fašisti. Pucali su na automobile sa civilima i direktnom vatrom gađali kuće. Napali su nuklearnu elektranu Kursk. To su neonacisti hitlerovskog usmerenja - tvrdi Dandikin 

On poručuje da kazna već stiže. 

- Noćnim udarom Iskanderima na komandno mesto ukrajinskih oružanih snaga u Harkovskoj oblasti, ubijena su tri zamenika načelnika ukrajinskog generalštaba, koji su rukovodili operacijom Sudža i ukupnim napadom na Kursku oblast.  Takvih udara biće sve više. Kurski prodor je simbol bahatosti i očaja Kijeva. Šta je Hitler uradio krajem decembra 1944. tokom ofanzive na Ardene? Ubacio je svoje poslednje rezerve. Nekoliko meseci kasnije, Rajh je pao.  Ne sumnjam da će naše trupe na kraju potpuno isterati ukrajinske oružane snage iz Kurske oblasti. A onda treba da napravimo široku sanitarnu zonu koju će činiti Černigovska, Sumska, Odeska, Nikolajevska i Dnjepropetrovska oblast - ističe ruski ekspert.