13.08.2024.

19:57

Foto: Shutterstock

Planeta

Horor u Grčkoj! Devojčica (8) pronađena mrtva u bazenu! Na prebrojavanju shvatili da je nema!

Prema prvim informacijama, osmogodišnja devojčica koja je pronađena mrtva u kamp-bazenu na Halkidikiju, tokom popodnevne dremke uspela je da izmakne vođi grupe i otišla do bazena koji je tada bio zatvoren.

Odsustvo nesrećne devojčice konstatovano je tek nakon prebrojavanja, nakon čega su svi počeli da je traže i na kraju je našli u bazenu bez svesti.

Odmah su obavešteni nadležni i EKAV, uloženi su ogromni napori da se osmogodišnjakinja vrati u život, ali to nije bilo moguće.

Lekari pokušali da vrate devojčicu u život

Dete je prebačeno u Dom zdravlja Kasandra, a zatim u ACHEPA u Solunu, dok su lekari ulagali nadljudske napore da je vrate u život, ali bezuspešno.

Policija je privela vođu grupe, upravnika kampa i spasioca i oni trenutno daju izjave.

Za grčki portal "newsit.gr" je govorila gradonačelnica Kasandre, Anastasija Čalkija, koja je istakla da se "tragični incident dogodio u 15.30 popodne i da je pozvana Hitna pomoć. Pokušali su da je ožive, odneli su je u Dom zdravlja ali je već bila mrtva."

Sva deca bi u isto vreme bila izvedena iz bazena i otišla bi na kupanje. Zatim bi usledilo prebrojavanje pre nego što su stavljeni u krevet, a upravo to se i ovog puta dogodilo. Međutim, tada su primetili odsustvo deteta. Svuda su je tražili i konačno našli u bazenu.

Ova oblast je ograđena i deca nemaju pristup. I dalje nije jasno kako je devojčica uspela da uđe u ograđeni bazen. Policija trenutno istražuje slučaj.