Autor: Informer.rs

14.08.2024.

10:51

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Pregazili ih?! Ruski Lanceti desetkovali ukrajinsku oklopnu jedinicu! Gori oko Kurska!

Hoće da stanu na rusku teritoriju milom ili silom?! UN zahteva pristup Kursku!

Formirana saoodbrana u Kursku

Bezbednost napuštene imovine stanovnika Belgorodske oblasti evakuisanih u privremene pritvorske centre obezbeđuju jedinice za samoodbranu koje su formirane u Ivnjanskom okrugu, rekao je za RIA Novosti načelnik okruga Igor Ščepin.

Guverner Vjačeslav Gladkov je u ponedeljak ujutru saopštio da u Belgorodskoj oblasti, zbog aktivnosti Oružanih snaga Ukrajine, stanovnici Krasnojaružskog okruga počinju da se uklanjaju na bezbednija mesta.
 

(VIDEO) Šok! Rusi izvršili vatreni juriš kod Krasnogorovke! Ukrajinci nisu znali šta ih je snašlo!

Zarobljeni ukrajinski vojnici

Još jedna grupa ukrajinskih jurišnih aviona zarobljena je u oblasti Kursk, saopštile su ruske snage bezbednosti RIA Novosti.

- Grupu čine tri osobe, pripadnici 80. odvojene vazdušno-jurišne brigade ukrajinske vojske - rekao je sagovornik agencije.
Sinoć je u blizini sela Malaja Loknja zarobljeno pet vojnika iz 82. zasebne vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine. A dva dana ranije, u rejonu Martinovka, ruski borci su uhvatili još jednu grupu iz 80. zasebne vazdušno-jurišne brigade.

Zapad ovo o Putinu krije kao zmija noge! Narod nipošto ne sme da čuje: Kada bi građani saznali...

Lancet uništio oklopnu jedinicu

Vojnici grupe snaga „Sever“ uništili su borbeno oklopno vozilo ukrajinskih nacionalista u pograničnom regionu Kurske oblasti municijom „Lancet“.

Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je snimak napada na opremu ukrajinskih oružanih snaga. Izviđačka jedinica je identifikovala borbeno oklopno vozilo na točkovima Striker američke proizvodnje.

Doneta je odluka da se udari Lancetom.

Na objavljenom snimku se vidi kako municija precizno pogađa metu.

Ranije je rusko vojno osoblje prikazalo snimak napada na položaje ukrajinskih militanata u regionu Kursk.

Kao rezultat borbenog rada, naši borci su zauzeli stanicu Starlink i uništili četiri pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinci - svi u rikverc! Šokantne vesti iz Rusije: Vlasti shvatile šta se dešava, odmah obustavljaju...

Desetkovani ukrajinski dronovi

Ruske protivvazdušne snage su tokom protekle noći uništile četiri rakete Točka-U i 117 ukrajinskih dronova, većinom iznad Kurska i Voronješke oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

- Protekle noći, kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica i taktičkih projektila Točka-U na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije, dežurstvom su uništene četiri taktičke rakete i 117 bespilotnih letelica tipa aviona. sistemi protivvazdušne odbrane - navodi se u poruci.

Napominje se da je nad teritorijom Kurske oblasti uništeno 37 dronova i četiri rakete , a nad Voronješkom oblasti još toliko.

Pored toga, 17 bespilotnih letelica oboreno je iznad teritorije Belgorodske oblasti , 11 iznad Nižnjenovgorodske oblasti, devet iznad Volgogradske oblasti, kao i tri iznad Brjanske oblasti, dve iznad Orilske oblasti i jedna iznad Rostovske oblasti.