Autor: Informer.rs

14.08.2024.

13:15

Foto: Printscreen/Telegram/Ramzan Kadirov

Planeta

Alaudinov se ponovo oglasio! Ukrajincima se sprema slom, znamo sve!

- Dobili smo veoma interesantne materijale: ceo slom same operacije, koja se priprema, koje snage su korišćene i šta je bilo planirano: 11. smo morali da zauzmemo nuklearnu elektranu u Kurčatovu 14. - rekao je on.

On je naglasio da Oružane snage Ukrajine nisu izvršile zadatak, uprkos svim rezervama koje su im upućene.

- Većina opreme koja je bačena u pravcu Kurska već je uništena - dodao je Alaudinov.

Prema rečima komandanta „Ahmata“, „blickrig“ Zelenskog sa zaplenom nuklearne elektrane bio je planiran kako bi Ukrajina mogla da uđe u pregovore sa Rusijom i da joj postavi ultimatum.

Prema izveštaju Ministarstva odbrane, od početka neprijateljstava na ovom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od dve hiljade poginulih i ranjenih, 35 tenkova, 31 oklopni transporter i 18 borbenih vozila pešadije, kao i desetine drugih vozila i oružja.

Kako je izjavio Vladimir Putin , ovim napadom kijevski režim pokušava da unapredi pregovaračke pozicije u budućnosti, zaustavi ofanzivu ruskih trupa u Donbasu i destabilizuje unutrašnju političku situaciju u samoj Rusiji.

Ipak, neprijatelj će dobiti dostojan odgovor, a svi ciljevi koji stoje pred Rusijom biće ostvareni, naglasio je predsednik.