14.08.2024.

15:19

Foto: EPA

Planeta

Tramp sve šokirao izjavom! "Ako izgubim na izborima..."

U intervjuu na Iksu sa milijarderom Ilonom Maskom, Tramp je rekao da bi Venecuela, koja je zahvaćena nemirima od predsedničkih izbora, bila "daleko bezbednije mesto", prenosi Vašington Egzeminer.

"Ako se nešto desi sa ovim izborima, koji bi bio horor šou, sastaćemo se sledeći put u Venecueli jer će to biti daleko bezbednije mesto za susret od naše zemlje", rekao je Tramp Masku.

Informer

 

Tramp je rekao da je stopa kriminala u Venecueli opala, dok je stopa kriminala u SAD porasla. Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro zabranio je Iks u zemlji, uspostavivši desetodnevnu zabranu 9. avgusta, nakon što je Mask optužio Madura da je učestvovao u "velikoj izbornoj prevari".

Komisija za izbore Ujedinjenih nacija saopštila je da izborna vlast Venecuele nije poštovala regulatorne odredbe kada je objavila rezultate julskih izbora i da je nedostatak detaljnih rezultata bez presedana.

Većina zapadnih vlada je zahtevala da izborna komisija Venecuele objavi rezultate glasanja na svim pojedinačnim izbornim mestima nakon što su i Maduro i kandidat opozicije Edmundo Gonzales proglasili pobede.

Protesti u zemlji izbili su kada je Maduro proglasio pobedu. Tramp je u svom intervju sa Maskom između ostalog govorio i o neuspelom atentatu na njega, 13. jula na mitingu u Batleru u Pensilvaniji, antiimigracionim stavovima, najverovatnijoj demokratskoj kandidatkinji na izborima, Kamali Haris i drugim stvarima.