14.08.2024.

17:15

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(FOTO) Užas u Gazi! Ubijeni blizanci od samo četiri dana! Do sada ubijeno preko 115 novorođančadi!

Dečak Aser i devojčica Ajsel imali su samo četiri dana kada je njihov otac Mohamed Abu al-Kumsan otišao po njihove izvode iz registra rođenih. 

Dok je bio odsutan, komšije su ga zvale i rekle da je njihova kuća u Deir al Balahu bombardovana. U izraelskom vazdušnom napadu ubijene su i njegova supruga kao i baba blizanaca.

„Ne znam šta se dogodilo. Rečeno mi je da je granata pogodila kuću. Nisam stigao ni da proslavim njihovo rođenje“, ispričao je otac za BBC. Bebe su imale samo 4 dana kada su ubijene. Mohammed Abu al-Kumsan danas ih je sahranio zajedno sa svojom tragično nastradalom suprugom Juman.

Ministarstvo zdravlja Gaze koje vodi Hamas kaže da je 115 odojčadi rođeno i potom ubijeno tokom rata. Prema novinskoj agenciji AP, porodica je sledila naredbu o evakuaciji grada Gaze u prvim nedeljama rata između Izraela i Gaze, tražeći sklonište u središnjem delu pojasa, prema uputstvima izraelske vojske.

BBC je zatražio od izraelske vojske komentar o napadu i čeka odgovor. Izrael kaže da pokušava izbeći ranjavanje civila i za njihovu smrt okrivljuje Hamas, koji deluje u gusto naseljenim područjima, uključujući korišćenje civilnih zgrada kao skloništa.