14.08.2024.

18:34 >> 19:06

Foto: Shutterstock

Planeta

Dosta je bilo! Erdogan uputio jasnu poruku Izraelu! "Nećemo dopustiti da zapalite region!"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja nastojati da Izrael pozove na odgovornost za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze i da neće dozvoliti da "zapali region".

"Usprotivićemo se pokušajima Izraela da zapali region. Izrael, koji čini genocid u Gazi, biće pozvan na odgovornost", rekao je Erdogan na ceremoniji povodom jubileja osnivanja vladajuće Partije pravde i razvoja na čijem je čelu, prenosi TASS.

Erdogan je takođe rekao da će se predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas obratiti turskom parlamentu u četvrtak. Tog dana će republički parlament održati hitnu sednicu zbog podrške Palestini.

Informer

 

"Abas će danas biti naš gost, dok će se sutra obratiti parlamentu. On će celom svetu objaviti borbu Palestine za slobodu. Pokazaćemo celom svetu da Abas ima isto pravo da govori u našem parlamentu kao izraelski premijer Benjamin Netanjahu u Sjedinjenim Državama", rekao je turski predsednik.

Turske vlasti osudile su Netanjahuov govor u Kongresu SAD 24. jula i pozvale Abasa da se obrati lokalnom parlamentu 15. avgusta.

Abas stiže u Tursku večeras u dvodnevnu posetu i istog dana će se sastati sa Erdoganom.