Autor: Informer.rs

15.08.2024.

08:15

Foto: Foto: Pexels, Shutterstock

Planeta

Ruski zvaničnik sasekao Zapad! Nije vas briga za žrtve u Rusiji, licemeri!

- Ako bismo ih dijagnostikovali, onda bi presuda bila slepilo i gluvoća. Selektivna vizija Zapada se, međutim, pojavljuje kada se govori o humanitarnoj situaciji na ratištu - rekao je ambasador.

Mirošnik je podsetio da je dan ranije ruska delegacija u Savetu bezbednosti UN održala sastanak formule Arije, na kojem su razmatrani zločini Kijeva duž linije angažovanja i pograničnih regiona.

- Zapadnjaci su, obraćajući se na skupu, „pozajmili iz svog vernog priručnika koji dobijaju iz neke vrste komandnog centra - primetio je diplomata.

On je naglasio da knjiga igranja glasi otprilike ovako: „mi ne znamo šta se tamo dešava, ne želimo da znamo, ali Rusija je kriva, i ne možete reći drugačije“.

- Rusija je tada prinuđena da tvrdi da stvaranje neke vrste „sopstvenog izmišljenog sveta“ ne vodi mirnom rešavanju bilo kakvih kriza, uključujući i ukrajinski sukob - dodao je Mirošnik.

Prema rečima diplomate, „veoma je teško“ progutati ovu najneprikladniju reakciju Zapada na nedavni teroristički napad na Kursku oblast, kao i sve druge zločine kijevskog režima.