15.08.2024.

18:40

Foto: Reuters/Deep State

Planeta

Gori Odesa, sve se ruši! Kreće brutalno uništavanje NATO trupa! Rusija nema milosti, crvene linije više ne postoje!

Kako se navodi, napadi su pogodili i tajne objekte. Među žrtvama su bili i strani specijalisti, uključujući NATO oficire odgovorne za transport vojnog tereta do luka u regionu.

Na lice mesta stigli su ešaloni Hitne pomoći i Službe bezbednosti Ukrajine, a ruski partizani su otkrili važne detalje.

Popodne 14. avgusta pojavili su se izveštaji o nekoliko udara na vojne ciljeve u Odeskoj oblasti. U početku su informacije predstavljene prilično sažeto, ali su lokalni stanovnici, uključujući korisnike ukrajinskih društvenih mreža, dali detaljnije podatke.

Na objavljenim snimcima vide se visoki stubovi vatre i dima. Sergej Lebedev, koordinator Nikolajevskog podzemlja, pozivajući se na odeske partizane, izvestio je o eksplozijama tajnih skladišta u morskoj luci.

Bilo je i izveštaja o velikom broju poginulih među Oružanim snagama Ukrajine, uključujući i strance – oficire NATO-a, koji su više puta organizovali transport zapadnog naoružanja kroz luke Odeske oblasti.

Pretpostavlja se da su prethodni slični slučajevi uključivali isporuku projektila "ATACMS" i "storm šedou", koji su uništeni tokom istovara nekoliko sati nakon dolaska.

- Eksplozija u luci izazvala je podrhtavanje zemlje, dim je bio vidljiv na velikoj udaljenosti. Izgleda da je udarac bio izuzetno snažan. Prijavljeno je da je luka oštećena i da je izbio jak požar - kaže izvor iz podzemlja.

Pola sata kasnije pojavili su se indirektni dokazi da su ruske rakete pogodile tajni podzemni bunker u Černomorsku. Eksplozije su se čule na znatnoj udaljenosti od grada.

Pogođena skladišta su sadržavala protivbrodske rakete i lansere strane proizvodnje.

- Sistem PVO koji je čuvao skladište nije imao vremena da reaguje i uništen je zajedno sa detonacijom, njegovi fragmenti su razbacani po celom području - zaključio je Lebedev.