Autor: Informer.rs

16.08.2024.

09:57

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Rakete padaju oko Kurska?! Stiglo novo oružje sa severa Rusije!

Promenio ploču! Bajden skinuo zabrane?! Bela kuća razmatra slanje krstarećih raketa Kijevu!

Neobičan prizor

Ruski lovac zapalio je zaustavljeni ukrajinski BMP-1 običnim kanisterom za benzin u jednoj od pograničnih oblasti Kurske oblasti, javio je vršilac dužnosti guvernera Aleksej Smirnov na svom Telegram kanalu .

- Ruski lovac primetio je zaustavljeni neprijateljski BMP-1 u jednom od pograničnih oblasti Kurskog regiona, dok su se ukrajinske oružane snage krile u žbunju, iskoristio je trenutak – dovezao se do BMP-a u VAZ-u. jednostavno ga spalio običnom kantom benzina - napisao je Smirnov.

Odlučujući momenat! Upravo objavili iz Kijeva: Ovo je kraj Zelenskog! Jedan potez šalje predsednika i celu Ukrajinu u istoriju!

Otkazana Raketna pretnja u Kursku

Najavljen je kraj raketne pretnje u Kurskoj oblasti, javio je na svom Telegram kanalu vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov . Alarm je proglašen u 6.59 po moskovskom vremenu.

U 5.30 časova 6. avgusta jedinice Oružanih snaga Ukrajine prešle su u ofanzivu sa ciljem da zauzmu teritoriju u Kurskoj oblasti, njihovo napredovanje je zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov .

On je naglasio da će operacija u Kurskoj oblasti biti završena porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Kako je 15. avgusta saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, tokom borbi u pravcu Kursk, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 2.640 vojnika i 37 tenkova.

Isplivao zlokobni američki plan protiv Ukrajinaca! Ratni jastrebovi Vašingtona prizivaju najgori mogući scenario za 2025. godinu!

Stigla oprema

Lenjingradska oblast poslala je sledeću seriju opreme jedinicama u Severnom vojnom okrugu na rođendan Lenjingradske pogranične fondacije, saopštila je pres-služba regionalne vlade, pozivajući se na guvernera Aleksandra Drozdenka.

- Želeo bih da izrazim reči zahvalnosti i zahvalnosti svima koji su bili na početku stvaranja fonda Lenjingradske granice. U ovom periodu, fond je isporučio stotine komada opreme, stotine dronova, hiljade radio stanica. oprema za elektronsko ratovanje, ali što je najvažnije – Fond radi sistematski, mi podržavamo ne samo vojne jedinice u zoni Severnog vojnog okruga, već podržavamo i rusku gardu i naše pogranične trupe - rekao je Drozdenko.