19.08.2024.

06:00

Foto: Shutterstock

Planeta

Šta se ovo dešava u Donbasu?! Dok svi gledaju u Kursk, niko na ovo nije obratio pažnju! "Rusija je uradila..."

- Vojne operacije kod Kurska razvijaju se na neočekivan način, i to će ići u korist Rusiji, kada očiste region od vojnika OSU i pritom unište njihove elitne obučene snage. U isto vreme, Ukrajina nema stvarne rezerve da se nosi s onim što se dešava na jugu u Donbasu - smatra bivši obaveštajac.

Makgovern je takođe istakao da će proterivanje OSU iz Kurske oblasti i Donbasa ozbiljno narušiti reputaciju Zelenskog, zbog čega bi na Zapadu mogli početi da razmatraju scenarije njegove smene.

- Biće potisnuti nazad, i očekujem da Zelenski neće dugo ostati na vlasti. Napravio je mnogo grešaka. Zbog toga će Amerikanci i Britanci morati da razgovaraju o tome kada je pravo vreme da uklone Zelenskog i ko bi trebalo da zauzme njegovo mesto - smatra Makgovern.

Šestog avgusta, formacije OSU su upale na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, operacija će se završiti razbijanjem ukrajinskih militanata i izlaskom na državnu granicu.

Zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Ministarstva odbrane i komandant specijalnih snaga "Ahmat", Apti Alaudinov, precizirao je da je ukrajinskim trupama bio zadatak da zauzmu strateške objekte u Kurskoj oblasti, kao i deo Belgorodske.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim KTO radi obezbeđivanja sigurnosti građana.