19.08.2024.

06:15

Foto: Shutterstock/AP

Planeta

Putin uzima sve ovo?! Nakon Kurska je konačno prelomio! Prvo tražio samo četiri oblasti, a sada će mu dati mnogo više!

- Umesto da prihvate junski predlog ruskog predsednika Vladimira Putina za početak pregovora, iako nije bio povoljan za Ukrajinu, sada bi mogli da izgube još više teritorija, još više gradova - istakao je Dejvis.

Dejvis je naglasio da ne razume zašto je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio pokretanje napada na Kursku oblast. Po njegovom mišljenju, to nije imalo nikakav strateški smisao.

Ujutro, 6. avgusta, formacije OSU upale su na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, operacija će se završiti razbijanjem ukrajinskih militanata i izlaskom na državnu granicu.

Zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Ministarstva odbrane i komandant specijalnih snaga "Ahmat", Apti Alaudinov, precizirao je da je ukrajinskim trupama bio zadatak da zauzmu strateške objekte u Kurskoj oblasti, kao i deo Belgorodske.

U ponedeljak, predsednik Vladimir Putin izjavio je da će neprijatelj dobiti zasluženi odgovor i da će svi ciljevi postavljeni pred Rusiju biti ostvareni.