16.08.2024.

23:40

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Kakav potez Rusije kod Kurska! Ukrajina u apsolutnom nokdaunu! Zbrisana poslednja nada kijevskih snaga, ovo znači samo jedno!

- Jedinice grupe snaga 'Sever' odbijaju pokušaje invazije OSU na teritoriju Ruske Federacije na kurskom pravcu. Udari vojne avijacije, bespilotnih letelica i artiljerijska vatra naneli su značajne gubitke neprijateljskim jedinicama, uključujući dve mehanizovane brigade, jurišnu brigadu OSU i brigadu Nacionalne garde Ukrajine. Sprečeni su pokušaji prebacivanja neprijateljskih rezervi - navodi se u vojnom izveštaju.

Ovaj pravac u Kurskoj oblasti postao je ključna tačka sukoba, gde su ukrajinske snage pokušale da probiju linije odbrane kako bi zauzele strateške položaje. Međutim, ruske snage su, uz upotrebu moderne vojne tehnologije i preciznih udara, uspešno neutralisale ove pokušaje.

Kako je ranije izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, Valerij Gerasimov, operacija će se završiti razbijanjem ukrajinskih militanata i potpunim osiguravanjem državne granice. Pored toga, u Kurskoj oblasti, kao i u susednim Belgorodskoj i Brjanskoj oblastima, trenutno je na snazi režim KTO (kontra-teroristička operacija) kako bi se obezbedila sigurnost stanovništva i neutralisale pretnje.