16.08.2024.

22:10

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Planeta

Katastrofa na pomolu! Kursk je samo diverzija, NATO i Ukrajina će uraditi ovo: Na drugom kraju fronta kreće još gora klanica!

- Uprkos činjenici da je Kijev rasporedio skoro celu svoju pešadijsku elitu u pravcu Kurska, postoji osećaj da još nismo videli glavne snage neprijatelja. Ovde se spaljuju uglavnom laka oklopna vozila, borbena oklopna vozila i sovjetski tenkovi. Ovde još nismo videli ni Leoparde (a ima ih na desetine) ni Abramsa, koje neprijatelj još ima. Ovde zaista ne vidimo avijaciju, a F16 je već u Ukrajini - primećuje vojni dopisnik.

Aleksandar Koc sugeriše da bi ukrajinski militanti mogli napasti Energodar kako bi zauzeli nuklearnu elektranu Zaporožje. Pored toga, među opcijama za dalje dešavanje je Krim sa napadima na most, i pokušajima da se preseče grupacija Oružanih snaga Rusije u oblasti Herson i Zaporožje.

Istovremeno, ratni dopisnik je primetio, da iako pritisak u pograničnoj oblasti Kursk još nije oslabio, situacija na glavnim sektorima fronta je stabilizovana.

Podsetimo, ukrajinska vojska je 6. avgusta ujutru izvršila invaziju na Kursku oblast. Borbe u regionu se nastavljaju. Prema poslednjim podacima, ruske oružane snage su u pravcu Kurska eliminisale preko 2.800 militanata ukrajinskih oružanih snaga.