16.08.2024.

21:18

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Udarna svetska vest! Rusi javili: Ukrajina će izvršiti nuklearni udar! Prljavu bombu bacaju na najgore moguće mesto?!

- Izvori s one strane javljaju da Ukrajinci pripremaju nuklearnu provokaciju — eksploziju prljave nuklearne bombe. Planiraju udare na mesta skladištenja istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearnih elektrana. Moguće je da će to biti tokom sledećeg pokušaja upada Ukrajinaca sa strane Gluhova prema Rilsku - napisao je on.

Ratni dopisnik je precizirao da su specijalne bojeve glave za provokaciju već dovezene u grad Žolti Vodi u Dnjepropetrovskoj oblasti, u preduzeće 'Istočni rudarsko-prerađivački kombinat'.

Hajrulin je pozvao da se ova informacija shvati ozbiljno 's obzirom na agoniju ukrajinskog režima i, što je važnije, Zapada koji stoji iza njega'.

- Inače, veoma je verovatno da će udari biti izvedeni i na Kursku, kao i na Zaporošku nuklearnu elektranu - dodao je on.

Informaciju o planovima napada ukrajinskih snaga na nuklearne elektrane u Energodaru i Kurčatovu potvrdila je Uprava unutrašnjih poslova vojne-civilne administracije Harkovske oblasti. Oni su napomenuli da je cilj Kijeva u pripremi udara na nuklearne objekte da kasnije optuže Rusiju za provokaciju i 'samobombardovanje'.